Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Äänestämällä vaikutat oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Luottamushenkilöt kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa ja päättävät mm. siitä, ketä valitaan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja järjestetään ja miten rahat jaetaan. Minkälainen on sinun kirkkosi?

Ennakkoäänestysaika on 6.–10.11.2018 ja varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018.

Seurakuntavaalit K-16

Nuori seurakunnan jäsen

Jos täytät 16 vuotta viimeistään 18.11.2018 mennessä, saat äänestää. Seurakuntien päätöksentekijöistä suurin osa on varttunutta väkeä – juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tähän. Näytetään yhdessä, että nuorten ääni kuuluu.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI toimii edistääkseen nuorten ja nuorten aikuisten vaikuttamismahdollisuuksia kirkossa. Tutustu NAVI:n toimintaan >