Äänestä ennakkoon tai varsinaisena vaalipäivänä

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa yli 2500 ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen. Vaalipäivänä 18.11. äänestäminen tapahtuu omassa seurakunnassa klo 11–20.

Ennakkoäänestysaika on tiistaista lauantaihin 6.–10.11.2018 ja paikat sekä aukioloajat vaihtelevat paikkakunnittain. Tarkista äänestyspaikkojen tiedot täältä ennen äänestämään lähtemistä. Muistathan, että voit antaa äänesi vain oman seurakuntasi ehdokkaalle.

Vaalipäivän äänestyspaikat >

Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan äänestyspaikalle!

Kotiäänestys on mahdollinen äänioikeutetulle, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Mikä on kotiseurakuntani? Huom. Jos olet muuttanut uuden seurakunnan alueelle 15.8. jälkeen, käytät äänioikeutta vanhassa seurakunnassasi.