Ketä äänestäisin?

Testaa, miten näkemyksesi sopivat yhteen vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden kanssa!

vaalikone

Jokainen budjetti on arvopaperi. Luottamushenkilöt tekevät tärkeitä linjauksia mm. seurakuntien talousasioissa.

Vaikuta äänestämällä

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Missä voin äänestää vaalipäivänä?

Vaalipäivänä 18.11. voit äänestää ainoastaan oman seurakuntasi nimeämässä äänestyspaikassa. Ota äänestyspaikalle mukaan kuvallinen henkilötodistus.

Käytä ääntäsi - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän asioista esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä.

Minun kirkkoni Facebookissa

Facebook-tapahtumassa pääset seuraamaan keskustelua ja tietoa vaaleihin liittyvissä aiheissa. Liity mukaan

Vaalislangi hallussa?

Sanastosta löytyvät seurakuntavaalien tärkeimmät termit.

Maa & taivas -podcastsarja

Kenen yhteiskunnassa tulisi puhua rakkaudesta? Millainen olisi nuorten näköinen kirkko? Onko Suomi hyvin- vai pahoinvointivaltio? Keskusteluissa pohditaan kiinnostavien vieraiden kanssa myös kristittynä olemista, kirkon ydintä ja vallankäyttöä. Podcastien toimittajana on Reetta Räty.