Haluatko

VALITTAA VAI VAIKUTTAA?

käytä ääntäsi

Seurakuntayhtymissä järjestetään kahdet vaalit.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Minun kirkkoni Facebookissa

Facebook-tapahtumassa pääset seuraamaan keskustelua ja tietoa vaaleihin liittyvissä aiheissa. Liity mukaan

Minkälainen on sinun kirkkosi?

Onko kirkon uudistuminen sinulle tärkeää vai puhuttelevatko perinteisemmät arvot? Miten seurakunnat voisivat olla mukana eri ikäisten ihmisten arjessa? Mistä säästetään, kun varat pienenevät? Tulevaisuuden kirkkoa rakennetaan nyt. Vastaa Minun kirkkoni -kyselyyn!

Vaalislangi hallussa?

Sanastosta löytyvät seurakuntavaalien tärkeimmät termit.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän asioista esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä.

Maa & taivas -podcastsarja

Kenen yhteiskunnassa tulisi puhua rakkaudesta? Millainen olisi nuorten näköinen kirkko? Onko Suomi hyvin- vai pahoinvointivaltio? Keskusteluissa pohditaan kiinnostavien vieraiden kanssa myös kristittynä olemista, kirkon ydintä ja vallankäyttöä. Podcastien toimittajana on Reetta Räty.

Käytä ääntäsi - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.