Minun kirkkoni on lähellä

Erilaisia käsiä päällekän ylhäältä nähtynä

Kirkko on mäellä ja korttelin takana. Mukana ilossa ja surussa, syntymässä ja kuolemassa. Pyhänä ja arkena, juhlassa ja leipäjonossa. Mobiilissa ja netissä – mukana elämässä.

Kirkko tai muu seurakunnan tila on kaikilla paikkakunnilla Suomessa, mutta työntekijät liikkuvat tarvittaessa myös kodeissa ja laitoksissa. Sairaalapappi auttaa hengellistä tukea kaipaavia potilaita sekä omaisia.

Kirkon työntekijät ovat läsnä myös somessa, tutustu tubettavaan Emilia-pappiin, Pastorificiin tai Anttiin ja Iiroon.

Suomalaisena maailmalla

Kirkon ulkosuomalaistyötä tehdään kaikkiaan 37 maassa. Ulkomailla asuva tai matkaava suomalainen saa seurakunnan palveluja omalla äidinkielellään. Seurakunnat ulkomailla >

Seurakuntien varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan ryhmiin osallistuu yli 155 000 lasta.

Jopa 91 % seurakunnista ylläpitää omia somekanavia.

Lähteet: Seurakuntien toimintatilastot 2015, Seurakuntakysely 2016