Minun kirkkoni on lähellä

Erilaisia käsiä päällekän ylhäältä nähtynä

Kirkko on mäellä ja korttelin takana. Mukana ilossa ja surussa, syntymässä ja kuolemassa. Pyhänä ja arkena, juhlassa ja leipäjonossa.

Kirkko tai muu seurakunnan tila on kaikilla paikkakunnilla Suomessa, mutta talouden tiukentuessa monissa seurakunnissa joudutaan pohtimaan mm. tilojen myymistä, uudenlaista käyttöä tai yhdistymistä toisen seurakunnan kanssa. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista.

Mukana elämässä, myös mobiilissa

Läheisyys seurakuntien toiminnassa on myös sitä, että työntekijät liikkuvat tarvittaessa kodeissa ja laitoksissa ja ovat mukana erilaisissa tapahtumissa. Kirkon työntekijät ovat läsnä myös somessa, tutustu tubettavaan Emilia-pappiin, Pastorificiin tai Anttiin ja Iiroon.

Minkälainen on sinun kirkkosi?

Tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt. Äänestämällä vaikutat siihen, ketkä ohjaavat seurakuntasi toimintaa ja päättävät, miten rahat jaetaan.

Seurakuntien varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan ryhmiin osallistuu yli 155 000 lasta.

Palveluoperaatio Saapas kohtaa nuoria kadulla, festareilla ja netissä.

Jopa 91 % seurakunnista ylläpitää omia somekanavia.

Ulkomailla asuva tai matkaava suomalainen saa seurakunnan palveluja omalla äidinkielellään 37 eri maassa.

Lähteet: Seurakuntien toimintatilastot 2015, Seurakuntakysely 2016, evl.fi