Minun kirkkoni rakastaa

Kaiken se kestää, kaiken se uskoo. Tuo mukanaan onnen ja luottamuksen, mutta myös surun ja luopumisen. Rakkaus suurempaan ja iankaikkiseen tuo toivoa. Se on kärsivän maailman muutosvoima, koskettaa syvältä ja nostaa korkealle.

Noin kolmannes nykyisistä luottamushenkilöistä on sitä mieltä, että kirkon tärkein tehtävä on heikoimpien auttaminen. Seurakunnissa on monenlaisia tapoja auttaa – jaetaan ruokakasseja, järjestetään kaikille avoimia ruokailuhetkiä ja käydään tarvittaessa vaikka kotona keskustelemassa, kun on vaikeaa.

Kirkollisiin toimituksiin kuuluu myös kodin siunaaminen. Se on rukoushetki, jossa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille. Rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.

Tule mukaan vaikuttamaan

Tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt. Asettumalla ehdolle oman seurakuntasi luottamushenkilöksi voit päästä vaikuttamaan siihen, miten rahat jaetaan ja minkälaista toimintaa järjestetään. Toimi näin >

Kirkollisen vihkimisen saa vuosittain noin 10 700 avioparia.

Yhteisvastuukeräyksen kautta autetaan vuosittain ihmisiä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viime vuonna keräys tuotti 3 059 000 euroa.

Lähteet: Seurakuntien toimintatilastot 2017, Yhteisvastuukeräyksen verkkosivut