Minun kirkkoni rakastaa

Kaiken se kestää, kaiken se uskoo. Tuo mukanaan onnen ja luottamuksen, mutta myös surun ja luopumisen. Rakkaus suurempaan ja iankaikkiseen tuo toivoa. Se on kärsivän maailman muutosvoima, koskettaa syvältä ja nostaa korkealle.

Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi

Noin kolmannes nykyisistä luottamushenkilöistä on sitä mieltä, että kirkon tärkein tehtävä on heikoimpien auttaminen. Seurakunnissa on monenlaisia tapoja auttaa – jaetaan ruokakasseja, järjestetään kaikille avoimia ruokailuhetkiä ja käydään tarvittaessa vaikka kotona keskustelemassa, kun on vaikeaa.

Kenen yhteiskunnassa pitäisi puhua rakkaudesta? Kirkon tuottaman Maa & taivas -podcast-sarjan jaksossa kirkkoherra Kari Kanala sekä kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson pohtivat rakkauden käsitettä yhdessä toimittaja Reetta Rädyn kanssa. Kuuntele jakso >

Kirkollisen vihkimisen saa vuosittain noin 10 700 avioparia.

Kirkollisiin toimituksiin kuuluu myös kodin siunaaminen. Se on rukoushetki, jossa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille – rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.

Yhteisvastuukeräyksen kautta autetaan vuosittain ihmisiä niin Suomessa kuin ulkomailla. Viime vuonna keräys tuotti 3 059 000 euroa.

Kirkon lähetystyö on kertonut Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin jo 150 vuoden ajan eri puolilla maailmaa.

Lähteet: Seurakuntien toimintatilastot 2017, Yhteisvastuukeräyksen verkkosivut, evl.fi