Minun kirkkoni toivoo

Kädet nostavat vettä lähteestä

Toivo antaa voimia. Auttaa uskomaan parempaan, oikeudenmukaisempaan maailmaan ja siihen, ettei kaikki pääty kuolemaan. Toivo kannattelee huomiseen ja antaa lohtua. Ristii kädet ja rauhoittaa. Toivoa on, aina.

Kristinuskossa toivo on keskeinen käsite. Ihmisen elämässä on paljon asioita, joihin joutuu odottamaan vastauksia. Toivo kantaa silloin, kun usko on koetuksella. Toivoa on aina, ilman sitä ei ole elämää.

Maa & taivas -podcast-sarjassa keskustellaan myös toivosta

Ilmastonmuutos ahdistaa monia. Toimittaja Reetta Rädyn kanssa studiossa ekoteologi Panu Pihkala sekä Hyvän sään aikana -ilmastokirjan kirjoittamisessa mukana ollut toimittaja Reetta Rönkä. Onko meillä syytä toivoon? Kuuntele jakso>

Elämä solmussa?

Vaikean paikan tullen puhuminen auttaa. Kirkon keskusteluapu kuuntelee isoja ja pieniäkin murheita joka päivä. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Omia palveluita on myös nuorille ja koululaisille.

Ota hetki itsellesi ja katso pastori Kati Elorannan Minuuttihartaus toivosta.

Kirkon diakoniatyö tuo toivoa. Auttamiseen ja diakoniatyöhön käytetään keskimäärin 117 miljoonaa euroa vuodessa.

Kirkon keskusteluapu saa noin 90 000 yhteydenottoa vuodessa.

Suomen sairaaloissa toimii yli 100 sairaalapappia.

Lähde: Seurakuntien taloustilastot 2015, Keskusteluavun tilastot 2015, evl.fi