Minun kirkkoni uskoo

Tatuoidut kädet kohoavat rukoukseen

Ilman uskoa ei ole mitään. Se on henkilökohtaista ja universaalia, samalla omaa ja yhteistä. Luottamusta siihen, että on jotain suurempaa, joka kantaa. Kun maailma ympärillä muuttuu, kirkko antaa turvaa. Kuuntelee ja auttaa, vaikka oma usko horjuisikin.

Viime vuonna seurakunnissa pidettiin yhteensä 123 480 jumalanpalvelusta ja muuta kirkollista toimitusta. Kirkossa voi käydä hiljentymässä myös muulloin kuin sunnuntaisin ja Verkkokirkossa on hartauksia elämän eri käänteisiin.

Toimittaja Reetta Räty keskustelee kristittynä olemisesta Maa & taivas -podcast-sarjan jaksossa Janne Saarikiven ja teologian tohtori Lauri Kemppaisen kanssa. Kuuntele podcast >

Joka pyhäpäivänä keskimäärin 53 000 ihmistä osallistuu messuun.

39 % suomalaisista osallistuu jumalanpalvelukseen vähintään kerran vuodessa.

Jopa 550 000 suomalaista käy kirkossa joulun aikaan.

Noin 82 %  ripari-ikäisistä käy vuosittain rippikoulun.

Lähteet: Seurakuntien toimintatilastot (2016, 2017), Gallup Ecclesiastica 2015, Jäsentilastot 2017